Om mig

Jag föddes i Karlskoga i Värmland 1975. När jag var runt 22 flyttade jag till Uppsala för att studera samhällsvetenskap och tog en magisterexamen i freds- och konfliktforskning 2003. Därefter har jag i perioder bott och arbetat utomlands i Libanon, Kenya, Sierra Leone och Sudan där jag bland annat fick insyn i FN, bistånds- och medievärlden. Mellan resorna, som varade mellan 6 månader och 1 år, har jag bott i Uppsala och främst arbetat på olika myndigheter. Tack vare min utbildning och intresset för internationell politik har jag även skapat en blogg om detta ämne på http://varldspolitikifokus.wordpress.com/

Men framför allt är det bilar som har upptagit min tankeverksamhet sedan mycket låg ålder och min breda baskunskap (nåja!) har jag fått från tiden när jag började plöja biltidningar i 11-årsåldern. Det var förstås långt innan internets tid och jag hade därför min informationsbas i bokhyllan istället för i datorn. Om någon frågade efter en speciell bilmodell kunde jag oftast bara sträcka fram handen mot en av de många tidskriftsamlarna och dra fram rätt nummer av Teknikens Värld där efterfrågade modell fanns omskriven. Så lite Rainmanvarning var det allt!

Filip Ericsson

3 svar på Om mig

 1. Martin Jonasson skriver:

  Hej Filip!
  Jag hittade din blogg för ett par dagar sedan. Har plöjt mig igenom den med stort intresse då jag mer än väl känner igen mig i intresset för bilar. För mig (födf 77) började det också med att jag följde med till olika bilhallar där glansiga bil broschyrer togs med för att avnjutas i pojkrummet. Tyvärr har de på olika sätt försvunnit pga flytt och annat men har köpt på mig lite nostalgi litteratur på nätet igen… Jag har en förkärlek för alldagliga bilar som präglat och varit en del av min uppväxt och kan bli minst lika glad då jag ser en fin Simca eller Ascona på blocket som en vrålande hästkraftsstinn Ferrari.. Upptäckte att du skriver om internationell politik. Då jag gick på universitetet 96-01 stod det och vägde mellan statsvetenskap och lärarbanan. Det blev så småningom läraryrket men med samhällsvetenskaplig inriktning.

  • Filip Ericsson skriver:

   Tjena Martin! Tack för dina ord; kul att du gillar min sida och att vi delar intresseinriktningen runt bilarna! Jag är verkligen allätare och sväljer alla bilkulturer – tysk, engelsk, italiensk, ja till och med japansk!Däremot gillar jag inte alla bilar, vissa är ju riktiga stolpskott utan känsla, och det har inget med priset att göra.

 2. Jan Vainult skriver:

  Hej. Jag skriver för ATL, en affärstidning för jord- och skogsbruk. I ett nytt veckomagasin ska jag skriva litet om bilar som, liksom uppenbarligen för dig, varit ett stort intresse ända sedan barnsben.
  På Anderstorp träffade jag för några år sedan en grånande man med en Aston Martin DB4 som jag i dag inte är människa att hitta igen. Kanske kan det göra detsamma för målet är en mogen människa med en spännande, mogen bil. Av en slump stötte jag på vad du skrivit om Hans Svedberg. Alla försök att ringa honom har misslyckats eftersom jag varje gång kommer till en ung man i fläktbranschen i stället.
  Får jag besvära dig med frågan hur jag kan nå Hans Svedberg och om du vet om det redan finns bra bilder på Hans och hans bil för ett litet glassigt magasin?

  vänligen

  Jan Vainult

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *